FOTOGRAFERING

Det kan finns många frågetecken kring hur en fotografering går till. Kanske är du oerfaren eller har beslutat dig för att börja samarbeta med en annan fotograf. Här nedan finner du den viktigaste informationen kring hur en fotografering med mig går till. 

PLATS
Fotografering sker på överenskommen plats. 

OUTFIT OCH MAKE UP
Hur du ska vara klädd, sminkad och stylad bestäms av fotograferingens tema/grundtanke. 

TEMA
F

DÅLIGT VÄDER

Jag älskar det naturliga ljuset och fotograferar just nu endast i utomhusmiljö. Det innebär att en fotografering kan komma att bli ombokad p.g.a. dåligt väder. 

OFÖRUTSEDDA HÄNDELSER

Vid oförutsedda händelser såsom allvarlig sjukdom, sjukhusvistelse, familjetragedi eller annan oförutsedd händelse har den drabbade parten rätt att med kort varsel ställa in/begära nytt fotograferingsdatum. Det är då bra om alla parter är kontaktbara kring och på den planerade fotograferingsdagen.

COACHNING
En av de mest givande sakerna med att samarbeta med modeller är att få bidra till och följa deras utveckling. För att bidra till din utveckling coachar jag dig under en fotografering och ger dig feedback efteråt. Jag går igenom vad du har gjort bra och vad du kan ta med dig/öva på till nästa gång. Coachning är främst för dig som är oerfaren och behöver vägledning i hur ska föra dig, men jag coachar givetvis även dig som är erfaren.

 

ÖPPEN KOMMUNIKATION

För mig är det viktigt att vi har en öppen och ärlig kommunikation. Jag vill att du som modell ska känna dig trygg i att säga till om någonting känns fel, om du undrar över någonting eller vill ge kritik/feedback. Du får gärna komma med önskemål och idéer kring teman/fotograferingar som intresserar dig.